Green Geometric Shapes

HELMY IZZUDIN

SHARING | BUSINESS | PROPERTY

12 Sebab kenapa senang giler buat website kat Link ni...

Ada beberapa orang yang tanya mintak aku ajarkan buat website, nak ajar tu aku tak pandai so sorry. Tapi memang tak susah pun kalau nak buat website guna platform tu. Ni contoh website yang aku buat: 1. The Gifts Dept.


2. Hi Pro Ventures


Ni aku sharekan link kat mana aku buat website aku.. boleh buat sendiri senang sangat, korang register email je dah boleh terus buat. Nak yang free punya pun boleh nak yang berbayar punya pun ada. Siap boleh tolong registerkan domain sekali kalau nak.. function memang SUPERB boleh buat website nampak macam pro.. bit.ly/LinkWebBuilder


Ni aku senaraikan 12 sebab kenapa aku rekomen sangat webbuilder yang ni:


  1. Senang gilers punya platform, especially orang yang tak tau teknikal macam daku

  2. Design dan template banyak cantik² dan cun.

  3. Template yang disediakan banyak dan mengikut kategori website macamana yang yang kita nak.

  4. Kalau dah buat tapi tak suka boleh ubah design lain semudah alif ba ta..

  5. Design utk mobile web(view dalam phone) dia akan generate secara automatik, dan kalau kita nak ubah² design dalam mobile web pun masih sangat senang.

  6. Boleh try yang free dulu sampai perfect then baru decide nak proceed nak yang berbayar atau tak

  7. Buat pakai Drag and drop aje, aku tak jumpa lagi tempat lain yang lebih mudah dari ni.

  8. Banyak function termasuk form, pembelian online dan sebagainya

  9. Siap ada photo editing function lagi dalam tu.

  10. Cepat giler boleh siap website, even kalau nak buat dot com sendiri pun tak sampai sehari pun dah boleh siap dan dah boleh up

  11. Kalau amik pakej jenis yang berbayar pun masih lagi sangat cost effective

  12. Kalau nak ubah-ubah content, sendiri boleh bikin dan sangat cepat, ON THE SPOT boleh update.

Satu je kelemahan dia proses nak edit agak selow sikit maybe kerana servernya ada jauh nun disana dan banyak function. Tapi pada aku still lebih cepat daripada terkial-kial dengan platform yang perlukan teknikal skill.

Pada yang rasa-rasa time PKP ni nak try take advantage dengan online punya visibility dan ada website yang cun serta functional, aku rekomen korang register & try buat, FREE je pun. Kira preparation untuk gerakkan business lepas PKP, at least dah ado website. Link aku letak di bawah ni ya.. moga dapat bermanfaat..

bit.ly/LinkWebBuilder

23 views0 comments

Some of the link in this website may or may not contain affiliates link. Please take note that there is no extra cost for you implied and I added these links either base on my own experience, product study or comparison research.

SOCIAL
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube

© 2020 by iTango.